03/12/2012

Tag | Christmas challenge + jule-stemnings-vlog #3

"regler"
 ok, så denne jul er vi kommet op med en lille idé, som vi håber i vil være med på gennem julen. det er som i kan læse ud fra titlen, en tag, som betyder at hvis man bliver tagget, skal man selv tagge en blog. så den kommer til at gå rundt til så mange som muligt i blogland. vi har en sjov tekst, omkring julemanden, som der måske er nogen der kender, vi vil skrive herinde, og en video, hvor vi læser teksten op. man må helt selv bestemme om man vil lave en video oveni. teksten skal bare stå i indlægget!.. i samme indlæg skal der også stå den blog som i vælger at tagge. ex: Aila&Alma, detfashion. man må tagge hvem som helst, men da det er jul gælder om at få challengen ud over hele blogland. og derfor er det ikke så sjovt at få flere challenger.. men man må selvfølgelig godt.

HUSK AT SE DEN I HD!


teksten
 Altså: Der er ca. 2 milliarder børn (personer under 18) på Jorden. Imidlertid skal julemanden ikke besøge muslimer, hinduer, jøder og buddhister, hvilket reducerer antallet til 15% eller 378 millioner. Med et verdensgennemsnit på 3,5 børn pr. husstand er der altså 108 millioner husstande at besøge, idet vi antager, at der er mindst ér artigt barn i hver husstand.
Julemanden har p.g.a. jordens forskellige tildszoner og rotation ca. 31 timer at klare sit arbejdei, idet vi antager, at han rejser fra øst mod vest, hvilket ville være logisk at gøre. Det svarer altså til, at han besøger, 967,7 husstande pr. sekund. Det ville altsåsige, at for hver kristne husholdning med et artigt barn har julemanden ca. 1/1000 sekund til at parkere slæden, springe ud og hoppe ned gennem skorstenen, fylde sokkerne, der hænger på kaminen, anbringe de resterende gaver under juletræet, spise det slik der er lagt frem til ham, kravle op igen gennem skorstenen, hoppe op i slæden og fortsætte til det næste hus.
Idet vi antager, at alle husstande, som skal besøges, er jævnt fordelt (det ved vi selvfølgelig, at de ikke er, men vi vil antage det i brug for beregningerne) er der ca. 1 km. mellem hvert hus i gennemsnit. det giver en samlet rejse på ca. 100 millioner km, idet toiletbesøg og pauser fraregnes. Det vil sige, at julemandens slæde flyver ca. 1000 km. i sekundet eller 3000 gange lydens hastighed. Til sammenligningkan nævnen, at det hurtigste menneskeskabte fartøj nogensinde, rumsoden Ulysses, flyver ca. 50 km. i sekundet. I øvrigt kan et konventionelt rensdyr max. løbe ca. 30 km. i timen.
Nyttelasten i slæden er et andet interessant aspekt. Idet vi antager, at hvert barn minimum får et lego-sæt at mellemstørrele (1 kg.) skal slæden medtage over 500.000 tons, julemanden selv ikke medbragt. På land kan et normalt rensdyr max. trække ca. 200 kg. selv hvis vi antager, at de specielle flyvende rensdyr kan trække 10 gange denne vægt, kan opgaven ikke klares med 8 eller 9 rensdyr. Julemanden ville have brug for 360.000 rensdyr. Dette ville sammen med gaverne bringe slædens samlede vægt op på ca. 600.000 tons.
600.000 tons, som flyver med 1000 km. i sekundet skaber en enorm luftmodstand. Dette ville opvarme rensdyrene på samme måde som en meteor, der kommer ind i jordens atmosfære. De to fører-rensdyr vill hver absorbere en energi på 14.300 triliarder joule pr. sekundt hvilket er det samme som 14.300 trilliarder watt. De ville simpelthen flamme op øjeblikkeligt, og rensdyrene bagved ville blive udsat for overlydsbrag og derefter selv flamme op. Den samlede rensdyrflok ville være brændt af i løbet af 4,26 tusindedel af et sekundt, dvs. ca. når julemanden er nået til det femte hus. Men det kan iøvrigt være ligemeget, for idet julemandens slæde accelererer fra 0 til 1000 km/s på 1/1000 sekund, vil alle i slæden blive udsat for en kraft 17.500 gange stærkere en tyngdekraften. En julemand på 150 kg. (vægten skønnet ud fra eksisterende billedmateriale) ville blive naglet til bagenden af slæden svarende til en vægt på ca. 3 millioner kg, hvilket øjeblikkeligt ville knuse hvert et ben i hans krop og forvandle ham til splat.
Konklusionen er derfor, at hvis julemanden nogensinde har eksisteret, er han død nu.

Vi tag'er : Mille, fabonasion

siden jeg (Aila) nu er løbet tør for billedplads på bloggi, kan jeg nu ikke længere poste nye billeder. så derfor har Jeg i samarbejde med Alma (kan ligesom ikke lave noget uden hende..) lavet en lille indebyrds challenge med mig selv. jeg vil nemlig gerne lave en video blog hele december måned, som så ender ud i noget STORT til sidst ♥ synes selv det lyder meget smart. og Alma skal bare følge med. så nu skal der bare filmes, filmes og filmes. der er allerede en video for d. 1&2.


4 kommentarer:

 1. I glemmer at julemanden kan magi!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså jeg tror stadig på julemanden!.

   Slet
 2. JEG ORKER IKKE AT SKRIVE ALT DET DER. OG MIN COPY/PASTE TAST VIRKER IKKE

  SvarSlet
  Svar
  1. så lav en video, din dovne lort <3

   Slet

we really enjoy reading every singel comment that you write to our posts♥
thx a lot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...